Default visual titel

Periodiek onderhoud
voor frisse lucht in huis

Default link

Onderhoud en reiniging van uw mechanische ventilatie

Het is belangrijk uw ventilatiesysteem regelmatig te laten reinigen en onderhouden. Goed ventileren is belangrijk, want de lucht in uw woning is niet altijd even schoon. Met regelmatig onderhoud en het schoonmaken van uw ventilatiesysteem bent u verzekerd van een goed werkende mechanische ventilatie en dus ook van schone, gezonde en frisse lucht in uw woning. Bij Feenstra kunt u kiezen voor een eenmalige reiniging of een serviceabonnement voor uw mechanische ventilatiesysteem.

thema-ventilatie Deskundig onderhoud voor uw mechanische ventilatie Vraag aan

Wat heeft Feenstra u te bieden?

Kies voor het gemak van een serviceabonnement, of laat uw ventilatiesysteem eenmalig door ons schoonmaken. 

OnderhoudEenmalige reinigingServiceabonnement
Reiniging van de luchtkanalen    
Onderhoud en reiniging van de unit en de ventielen   . 2 jaarlijks
Meting van de afzuigcapaciteit . . 4 jaarlijks
Afstelling van het systeem en de ventielen .  
Advies over juist gebruik van het ventilatiesysteem . . 2 jaarlijks
Kosten € 175,- € 3,50 per maand
  Eenmalige reiniging Abonnement

Ventilatiebox vervangen

Ventilatiebox vervangen

Voor een gezonde lucht in huis is 24 uur per dag ventilatie nodig, het hele jaar door. Veel woningen hebben hiervoor een mechanisch ventilatiesysteem. ‘Het is belangrijk om dat ventilatiesysteem goed te onderhouden’, vertelt Mariken Stolk van Milieu Centraal. ‘Hierbij vergeten mensen vaak een belangrijk onderdeel: de ventilatiebox die het systeem aanstuurt.’ 

Maakt de ventilatiebox in huis veel lawaai en zuigt deze slecht af? En is de ventilatiebox ouder dan 15 jaar? Dan is het slim om deze te vervangen.  

Uit onderzoek van Stichting HIER klimaatbureau blijkt dat bij 2,2 miljoen huishoudens met mechanische ventilatie nog een oude (wisselstroom) ventilatiebox hangt. Deze box verbruikt ruim € 80,- per jaar aan stroom. Dat is meer dan de wasmachine en de koelkast bij elkaar! Een nieuwe, zuinige ventilatiebox verbruikt slechts € 8,- per jaar.

Het vervangen van de ventilatie-box heeft het meeste effect wanneer ook uw ventilatiesysteem regelmatig worden gereinigd. Kies daarom voor een abonnement of eenmalige reiniging van uw ventilatiesysteem i.c.m. het vervangen van de box. Deze combinatie geeft u het beste rendement en een optimaal fris en gezond binnenklimaat. Vervang uw ventilatie-box vanaf € 275,- gelijktijdig met het onderhoud aan uw ventilatiesysteem.

VENTILATIE-BOX VERVANGEN

Verzekerd van schone lucht

Wilt u de zekerheid dat uw mechanische ventilatie goed onderhoud krijgt? Dan kunt u het beste een serviceabonnement afsluiten. Wij voeren daarbij eerst een ‘nulbeurt’ uit. Deze kost € 150,- en na uitvoering start het abonnement. 

De minimale looptijd van het serviceabonnement is 1 jaar. Daarna is het serviceabonnement maandelijks opzegbaar. Eventuele kosten bij reparaties brengen we apart in rekening.

Onderhoud door Feenstra:

  • Minder risico op schimmels en vocht.
  • Altijd schone, frisse lucht in huis.
  • Professionele reiniging en deskundig onderhoud.

filmpje

Actie logo LongfondsFeenstra strijdt mee voor het Longfonds

Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen. Voor en met iedereen. Feenstra strijdt mee.

Kiest u voor een serviceabonnement of eenmalige reiniging van uw ventilatiesysteem bij Feenstra?
Dan schenken wij € 10,-  aan het Longfonds.

Deze actie loopt tot en met 31 december 2016.