Default visual titel

Vakkundig advies
vrijblijvend en op maat

Default link

blablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablabla

Advies over een nieuwe cv-ketel

Een nieuwe cv-ketel uitkiezen, dat doet u niet elke dag. Hoe wordt u wijs uit de vele merken, typen en modellen? Met welk model stookt u het voordeligst? U kiest misschien al snel voor een cv-ketel met een hoge capaciteit, maar een ketel met overcapaciteit pakt uiteindelijk juist niet rendabel uit. Daarom is vakkundig advies zo belangrijk. Bij Feenstra kunt u zelf kiezen op welke manier u advies wilt: online, persoonlijk of via WhatsApp. 

Persoonlijke adviesgesprek

Wilt u liever persoonlijk advies? Maak een afspraak voor een adviesgesprek. Wij nemen vrijblijvend telefonisch contact met u op om te bepalen wat voor u de beste ketel is.

Adviesgesprek inplannen

Handig: de Ketelkiezer

Hr-ketels, combiketels – ziet u door de bomen het bos niet meer? Gebruik de Ketelkiezer om snel te zien wat voor uw situatie en comfort wensen de beste cv-ketel is.

START DE KETELKIEZER

Keuze op basis van merk

U heeft momenteel een A-merk cv-ketel en bent hier meer dan tevreden over. Helaas is de ketel inmiddels aan vervanging toe en het liefst kiest u weer voor dit merk.

Meest bestelde cv-ketels

Elk jaar kopen duizenden huishoudens een cv-ketel bij Feenstra. Dat geeft ons een goed beeld van welke cv-ketels veel verkocht worden. Wij hebben de meest bestelde cv-ketels voor u op een rij gezet.

BEKIJK MEEST BESTELDE CV-KETELS

Advies via WhatsApp

Wij weten dat u het druk heeft en helpen u graag op de manier die het beste bij u past. Daarom kunt u ook kiezen voor advies via WhatsApp, door ons 4 foto's te sturen.

Waar moet uw nieuwe cv-ketel aan voldoen?

U wilt een nieuwe cv-ketel aanschaffen die zuinig is en uw woning aangenaam verwarmt. De temperatuur en de druk waarmee het water uit uw kraan stroomt moet goed zijn. Kortom, u wilt een nieuwe cv-ketel aanschaffen die voldoet aan al uw wensen. Feenstra helpt u kiezen.
In ons vakkundig advies houden wij rekening met:

  • Uw type woning.
  • Uw wens Comfort Warmwater (CW waarde, zie tabel hieronder)
  • Hoeveel warm water u gebruikt op het zelfde moment.
  • Op hoeveel plaatsen u tegelijk warm water wilt.
  • U een douche, stort douche en/of bad heeft.

Kies de cv-ketel die bij uw woning en comfortwens past. Hoe hoger het comfortniveau, hoe meer warm water u tegelijk in uw huis heeft.

Start de Ketelkiezer

Uw wooncomfort wordt uitgedrukt in CW waarden

Om het onderscheid in vermogen van de cv-ketels te kunnen uitdrukken, zijn cv-ketels onderverdeeld in CW waarden. Deze afkorting staat voor Comfort Warmwater. Het getal daarachter geeft een klasse aan. Hoe hoger deze waarde is, hoe meer warm water de ketel kan leveren per minuut. Deze CW waarden zijn vastgesteld door Stichting Gaskeur. 

Voor de CW waarde wordt gekeken naar diverse meetbare prestaties van de cv-ketel:

  1. Hoe snel is een bad van 100 liter vol?
  2. Hoeveel liter warm water van 40° Celsius komt er per minuut uit de douche?
  3. Hoeveel liter warm water van 60° Celsius komt er per minuut uit de (keuken)kraan?
  4. Is het warm water geschikt voor keuken, douche en/of bad (al dan niet tegelijkertijd)?
CW
waarde
Keteltabel icoon bad vol Keteltabel icoon 40graden Keteltabel icoon 60graden Keteltabel icoon kraan Keteltabel icoon douche Keteltabel icoon bad Tegelijkertijd
warm water
CW3 12 minuten 10 liter p/min   6 liter p/min       niet tegelijk
CW4 11 minuten 13 liter p/min   8 liter p/min       niet volledig
CW5 6 minuten 17 liter p/min 10 liter p/min       beperkt
CW6 5 minuten 20 liter p/min 12 liter p/min       volledig

Bekijk ons assortiment cv-ketels