Ontdekken welke airco bij u past?

Met een airco geniet u altijd van een aangenaam klimaat in huis. ‘s Zomers kan het vaak onaangenaam warm worden in uw woonkamer, slaapkamer of werkkamer. Een airconditioner zorgt dan snel voor aangename verkoeling. In het voor- en najaar, wanneer het juist net te koud is, kan een airconditioning ook zorgen voor verwarming. zonder dat de cv-ketel hoeft te worden ingeschakeld. Meteen ontdekken welke airco bij u past? Start hieronder de aircokiezer.

Airco

Start de aircokiezer

Weten welke airco het meest geschikt is voor uw situatie? Doe de aircokiezer!

1/5
1 2 3 4 5
Nog niet alle vragen zijn beantwoord
Een ogenblik geduld a.u.b.

Wat is een airco?

Een airco koelt de lucht in een ruimte. Dit doet het apparaat door warmte aan de lucht te onttrekken met behulp van koelvloeistof. Een airconditioning kan lucht ook filteren, ontvochtigen en verwarmen. Een airconditioning wordt daarom ook wel luchtregeling genoemd.

Bij Feenstra is airconditioning altijd inclusief installatie en onderhoud

Feenstra levert alle diensten om u zorgeloos te laten genieten van uw airconditioning. Wij verkopen kwalitatief hoogwaardige airconditioning systemen van Daikin, en zorgen altijd voor een deskundige installatie. Wij leveren airco’s altijd met een voordelig onderhoudscontract, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw airco jarenlang stil, zuinig en probleemloos functioneert.

Daikin: stille airco’s met groen energielabel

Bij Feenstra verkopen we Daikin airco’s. Wij kiezen voor Daikin, omdat deze fabrikant betrouwbare, fluisterstille en energiezuinige airco’s maakt. Ze zijn zo stil, dat u er geen last van heeft als u een online meeting heeft in uw werkruimte of rustig wilt slapen in de slaapkamer. Daarnaast zijn ze uiterst energiezuinig. Dus zoekt u een voordelige airco zonder geluid met ten minste een A++ energielabel? Dan is een Daikin volgens ons de beste keus!

Waarom een airco kopen en laten installeren door Feenstra?

  • Onze installateurs zijn experts in verwarming en koeling
  • Wij leveren alleen complete en deugdelijke installaties, dus geen kleine lettertjes en verrassingen achteraf
  • Met ons airco onderhoudscontract blijft u verzekerd van een goede werking
  • Daikin airconditioners zijn van hoge kwaliteit en hebben 2 jaar garantie
  • Onze airconditioners hebben minimaal een A++ label en gebruiken een koudemiddel met een lage klimaatimpact
  • Met onze airconditioners kunt u ook klimaatvriendelijk verwarmen met een rendement van ongeveer 300%
  • De airco's zijn fluisterstil

Airco prijzen

U heeft bij Feenstra al een compleet geïnstalleerde Daikin airconditioner vanaf € 2.400,-. Dit betreft het meest verkochte model, en een standaard installatie. Benieuwd wat een airco u precies gaat kosten? Start de aircokiezer en kies het model dat het beste bij u past en vraag vrijblijvend een offerte aan. U wordt vervolgens gebeld door een van onze adviseurs om tot een passende offerte te komen.

Daikin Comfora 2,0 wit

Daikin Stylish 2,0 - zwart hout

Daikin Perfera 20 wit

Hoe gaat een airco plaatsen in zijn werk?

Als de installateurs van Feenstra bij u een airco plaatsen, kunt u rekenen op maatwerk. De binnen- en buitenunit van de airco plaatsen we altijd op de meest geschikte plaats. Ook zorgen we altijd voor een nauwkeurige aanleg van de afvoer, bekabeling en stroomvoorziening. Om te voorkomen dat er koudemiddelen kunnen gaan lekken, werken onze gecertificeerde installateurs altijd volgens de F-gassen richtlijnen. Wanneer de apparatuur eenmaal is aangesloten, controleren we de werking, en vertellen we u uitgebreid hoe uw nieuwe airco installatie precies werkt!

Airco onderhoud

Om een optimale werking te garanderen bieden wij airco’s aan met een basis onderhoudscontract. Een airco onderhoudsbeurt omvat het reinigen en controleren van alle belangrijke onderdelen, waaronder de ventilatoren, filters, pompen en bedrading. Eventueel worden ook de koudemiddelen bijgevuld. Door goed onderhoud is de kans op storingen vele malen kleiner. Heeft u toch een airco storing? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen om het probleem te verhelpen!

Veelgestelde vragen over airco

De airco systemen die vandaag de dag geproduceerd zijn niet alleen steeds zuiniger, maar ook vele malen stiller. In een airco binnenunit zit een ventilator, die ervoor zorgt  dat de koude of warme lucht door de kamer geblazen wordt. In de buitenunit zit onder andere een ventilator en een compressor welke geluid produceren. De ventilator in de buitenkant blaast harder dan de binnenunit. Dit leidt tot meer luchtverplaatsing en daardoor meer geluidsproductie. Het maximale aantal dB dat een airco mag produceren is 40 dB (vergelijkbaar met vogelgezang bij zonsopkomst).

Het is niet noodzakelijk om ramen en deuren dicht te houden als het systeem werkt. Wel is het nodig dat hier bij de bepaling van het koelvermogen van een airconditioning rekening mee gehouden wordt. Als er veel ramen en deuren openstaan, beïnvloedt dit natuurlijk wel het energieverbruik. Wij raden aan de ramen dicht te houden door zo de filters zo schoon mogelijk te houden, en de airco zo goed mogelijk te laten werken.

Als u interesse heeft in meerdere airco's in uw woning is dat zeker mogelijk. Een multi split airco is airconditioning met één buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. Om het juiste vermogen te berekenen voor elke binnenunit, hebben we aanvullende informatie van u nodig. Vervolgens kunnen wij vrijblijvend een offerte op maat sturen.

Vrijblijvend advies airco's

Als u interesse heeft in een airco met meer vermogen, zodat ook een grote ruimte kan worden gekoeld, is dat doorgaans zeker mogelijk.  Om het juiste vermogen te berekenen voor de binnenunit, hebben we aanvullende informatie van u nodig. Vervolgens kunnen wij vrijblijvend een offerte op maat sturen.

Vrijblijvend advies airco

Bekijk onze uitgebreide veelgestelde vragen over airconditioning. Staat uw vraag er niet tussen? Bel dan met Feenstra: 088 8455 000.

Veelgestelde vragen airco